Målet på Masters VM


Detta Masters VM ingår som ett delmål i mitt långsiktiga mål mot monster året 2019 (mer om det senare). I planerna står det att jag SKA inte tappa mer än max 10% av min styrka under tiden jag bygger upp en ny bredare uthållighetsplattform, vilket jag behöver till huvudmålet Crossfit. Förutom all uthållighetsträning och tävling ska jag en gång om året maxa i styrka. 

Förre året maxade jag på veteran SM som blev också 6 veckor efter min triathlon satsning. Då fixade jag mina 205kg (på en tyngdlyftnings tävling där är mycket hårdare teknisk bedömning) som också var kvalgränsen till Masters VM +45 och -94kg. Kände mig skit stolt??. 

I år skulle jag ha varit på EM i maj, som jag flytta istället till nu. Har exakt samma förutsättningar som före året, dvs 6 veckor efter triathlon tävlingen. Dock ligger jag sämre till rent styrkemässigt men bättre rent tekniskt. När styrkan inte kom var jag tvungen att nörda på extremt med tekniken. 

Körde med en annan upplägg i år och med facit i hand, inte blev som jag planerade. Det blir på håret om jag fixar 205kg sammanlagt, 95 i ryck och 110 i stöt. Det är framför allt stötarna som har helt försvunnit från min register. 

Problemet är stötarna

Häromdagen tryckte jag upp 105kg i push press som jag iför sig får upp även i stöt fast tveksamt om det blir godkänd. Har jätte svårt att låsa ut armen direkt som är ett ”stenhårt” måste i tungdlyftningen. Har gjort 120kg på crossfit set, där man inte behöver låda ut direkt utan räcker när man går ihop med benen på slutet. 

Så problemet är inte att få upp dem utan att få godkänt. Jag ska gå in lågt på 100. Sedan 105 och 108 eller 110. Det får 105an bestämma. 110 blir också lite svårt att vända upp. Har inte gjort det på träning nu fast jag gjorde 3or på det i juni mitt under min triathlon period. Ja… ni hörde… inte äns jag fattar detta riktigt. Men så är och bara att gilla läget. 

Ryck


Har altid varit mitt bästa gren i lyftningen. Målet är 95 vilket jag kommer att ta fast det är också första gånger jag ska tävla/kvala och har inte fixat vikterna som jag vill ta på tävlingen under träningen. Ska gå in på 88kg, sedan 93 och 95 eller 96. Det får 93an bestämma.

Konkurrensen

Många av er lyckönskade mig. 

-du är bäst gå och vinn nu!!!

Tackar det givetvis jätte mycket men vinst tyvärr kommer att ute bli. Även om jag själv tycker håller en bra ”allround” klass, så är det ingenting i detta nischade grenen tyngdlyftning. Kommer säkerligen vara snyggast ? eller mäst deffade men långtifrån starkast. Har säkerligen också bäst flås…

Snarare ska jag försöka att INTE komma sist. Vi är 23 i klassen och då är vi 4 bottensläppare med våra 205kg och 2 andra nissar på 207kg. Sedan kommer de andra ”monstren” från 220 till ledar Ryssen på 285 ?. Så det gäller verkligen att sätta mina 205 annars ….

För framtiden 

Men det intressanta är med min projekt mot moster året 2019 och mitt 50års år….. är att samma resultat 205kg är topp 5. Och jusst detta år ska jag (enligt planerna) sikta mot mina pers vikter som är 220kg, vilket i årets VM är en klar medaljkandidat i +50 ??. Det är då Julius Maximuus ska leka bland de stora grabbarna ???
Nu skall jag iväg och coacha för första gången en vän på en sån här nivå. 

Nu tuggar vi vidare!!!