I-landsproblem, men dock ett problem…

.. Ja, för mig i allafall…
  

Har ni hört frasen….

– släppa kylskåpet under armarna för fan!!!


Det har jag… ett antal gånger när jag springer. Och när jag gör det på löpband och kollar mig i spegeln så förstå jag ju att min löpsteg är inte det finaste OM… man jämför mig med de flesta spinkhögar som springer mycket. 

Att springa med muskler
Nu ska ni få höra löparproblem från en lite annan synvinkel. Ni vet ju numera att jag är på väg till ett Ironman tävling och har börjat med min långdistans uthållighetsträning. Så det blir en hel del löpning, men redan nu har jag stött på problem som man inte hör så ofta. 

1. Stor lats
Alltså muskeln som sitter i princip under armhålan och går ner till höftkanten. När man maxar 46 (kippade) chins med en kroppsvikt på runt 0,1ton blir denna muskel lite för stor och då går det INTE få in armen. Fast det ser för jävligt ut, men så är det. Armen sticker ut nästan i 45graders vinkel. 

2. Pulsband
Och när vi är ändå inne i stor lats så kan vi direkt gå över till pulsbandet. Den ska ju ligga runt bröstkorgen och ligger alltså över denna lite förstorad ”lats”muskeln. SOM…. dessutom är V-formad med rätt så hyfsad vinkel neråt. Då förstår ni att bandet kan omöjligen sitta kvar. 
  Den glider ner hela jävla tiden ner längst sidorna. 

Det går inte häller dra åt den hårt. Varför??? Testa själv… 

…annars kan jag nämna blodstopp med en väldans obehag som domningar och andningssvårigheter av trycket. 

Vet lyxproblem, men trots det ett problem. Undrar om tillverkarna har tänkt på sånt här. Förmodligen inte, kundgruppen är definitivt inte nissar som mig.

3. För stor överkropp
Om man ska springa långt, måste man vara avslappnad. 

Slappnar man av + muskelvolym = musklerna hoppar upp o ner. 
Nu kan man förstå kvinnor under löpning. De e klart de e jobbigt när brösten hoppar upp o ner. Och detta oavsett om de är av muskler eller av fett, mjölk eller vad som. 

Samma sak gäller det när ryggmusklerna hoppar. 
Hela överkroppen hänger i nyckelbenet med omnejd. Ja… ni fattar…. att det till slut blir spänt…. jävligt spänt.

Har till och med sökt hjälp hos kironisse för att släppa på spänningarna kring nacken och min diffusa smärta kring nyckelbenet….


4. Stora armar
Nu kommer vi till armarna. Har inte riktig Pompej underarmar men tillräckligt stort för att få pump i bicepsen. Helt sjukt, men fakta att jag blir mer trött i bicarna än i låret….

4. Vaderna
Sedan så klart… vaden. Det är en muskel som ofta hänger efter och när 0,1ton ska landa på främre fotvalven vill de gärna protestera efter ett tag.
Men detta problem är i egentligen ingen problem. Det går ju att träna upp. Medan de andra nämnda problemen… ja vi får väll se så småningom. 

På väg upp

  Som sagt, det blir mycket löpning, cykling och simning framöver. Ska inte maxa i löpningen utan som här lägger mig i min framtida marafart och tugga sakta längre o lägre sträcka. I år ska jag Max upp till 15km. Nästa år halvmara. 

  Styrka blir det bara 2ggr i veckan och då med mycket tyngdlyftning. 

Undrar hur många av EM deltagarna har denna upplägg….
Nästa inlägg blir om min nya konstupplevelse med långdistans energi och muskelnedbrytning ….

Vi tuggar vidare…