Coach Gyula mot Monsteråret 2019


Min blogg handlar BARA om min träning och vägen till mina tränings-och tävlingsmål. 

Mina mål grundar sig i att jag gillar utmaningar. Förutom de fysiska utmaningarna, vill jag även utmana mina tränarkunskaper. Vad som går, inte går men framför allt HUR man uppnår dem.

Crossfittens breda syn på träning har öppnat upp helt nya möjligheter i vad som går och inte går. Ribban är  högt lagd. År 2019 fyller jag 50 och ska då försöka kvala in till 4 VM tävlingar i 4 olika sporter i klassen masters 50+ ??


1. Crossfit Games = Fysmångkamp

Detta är huvudmålet ( crossfit har alltid varit min huvudträning).


Mina chanser:

Vid min första stora satsning 2015 blev jag 87:a i världen och 4:a i Europa. Topp 20 går till final. 2019 har jag en realistisk chans, men det blir definitivt ingen lätt match. Har en hel del kvar att förbättra och de svåraste blir de gymnastiska kraven. 


2. Tyngdlyftning VM – Funktionell styrka. 

Styrka är en av huvudpelarna i CF och en självklarhet för  mig att hålla en hög nivå. 

Mina chanser: 

Drar jag inte på mig någon allvarlig skada är jag redan nu klar för tävling . Kvalgränsen är 185kg i 50+ klassen och fixar jag inte fixa det, är hela min CF-satsning misslyckad.

Målet är att sätta pers.rekord, vilket är 220kg sammanlagt,  100kg i ryck och 120kg  i stöt. Under årets VM +50 skulle det ha räckt till ett brons. Så målet är givetvis en medalj ?


3. Ironman 70.3 – Uthållighet

Uthållighet är den andra grundpelaren i CF och givetvis ska jag kämpa mig till half ironman (70.3) VM. Mina chanser: 

Enligt mig har jag en chans medan andra insatta säger ”dream on baby”. Mitt första lopp i augusti 2016 körde jag på 5,38 och det kommer att behövas en tid runt 4,45. Simningen och cyklingen är jag i princip redan klar med. Det är bara löpningen kvar, att kunna springa halvmaran på 1.50 efter cykling. Det bör inte vara omöjligt att nå 1,50 under de närmaste 2åren. 

4. Mens Physiqe – Estetisk fysik
 

VM i styrka, uthållighet och mångkamp tänkte jag krydda med en större tävling i estetisk fysik. För att det ska passa bäst in i tävlingsupplägget , blir det en tävling i dec 2019 och förmodligen i en av USA:s NPC-serie. En tävling där jag 2015 kom 2:a. 


Mina chanser: 

Är redan tävlingsklar, kommer behöva max 3-4veckor till att förbereda mig. Har klart störst chans till bästa placering. ?

Närmaste årsplan

Alla tre åren 17,18 och 2019 kommer att ha samma upplägg och allt kommer att gå ut på att hitta det bästa upplägget till huvudåret 2019. 

Från november till april är det crossfit i fokus. Tävlingen ”Crossfit Open” är mellan Mars/April. 

Maj – Juli  är det Ironman träning med loppet under juli i Jönköping. Ett ev VM går i september och sista året blir det lite extra distans träning. 

Sedan är det Tyngdlyftning augusti till oktober och VM går i början oktober. 

 

???2019???

Mars/April – Crossfit Open / kval 1

April – Crossfit open / kval 2, topp 200

Juli – Ironman 70.3 Jönköping / kval

Juli – VM final; Crossfit Games 

September – VM final; Ironman 70.3 

Oktober – VM final; Tyngdlyftning

December – NPC New York, Men Physique 
 
Då tuggar vi på…hoppas frugan håller ut ?!