Vision

Min vision

Träna som en atlet, ät som en atlet och känn dig som en atlet.
Både min egen träning, men framförallt under min coachning mot kunder och uppdragsgivare försöker jag förmedla 5 viktiga tankar.

1. Träna atletiskt

Meningen är inte att bli snabba som sprinters eller starka som tyngdlyftare, utan att vi ska kunna springa som en sprinter eller lyfta en stång som en tyngdlyftare. Ett atletiskt rörelsemönster kan relateras till en vardagsrörelse som utförs med lätthet, dvs med en mjuk, avslappnad och koordinerad kontroll. Att hitta känslan och rytmen innan man börjar belasta är fundamentalt, teknik går ALLTID före prestation. Genom att träna kroppens hela register och blanda styrka, uthållighet, snabbhet, rörlighet samt koordinationsträning resulterar till slut i en allsidig atletisk fysik.

2. Träna funktionellt

Träning behöver inte bli vetenskap, utan kan vara enkel, utvecklande och inspirerande. Vi ska inte enbart träna enskilda muskler i isolerade rörelser, utan utföra naturliga funktionella rörelser som vi kroppsligt är designade för: lyfta, dra, pressa, böja, göra utfall och rotera. Jag strävar efter att jobba med helkroppsrörelser (TBW) i dess fulla rörelselängd (FRM) och pratar ofta om att allting är jobbigt och svårt innan det blir enkelt.

3. Bli inspirerad

Inspiration är nyckelordet för att lyckas hålla glöd i träningen och ett hälsosamt liv. Sätt alltid upp realistiska målsättningar och sträva efter att uppnå dem. Utan mål är det svårt att veta vart man ska och hur man ska nå ditt. Läs om träning och hälsa, gå på föreläsningar, events och träningsresor så bygger man upp sin egen kunskaps- och inspirationsbank. Helt enkelt – bli din egen coach!

4. Utmana dig själv

När du har kontroll över din kropp och kan utföra rörelserna med lätthet och ett rytmisk flöde, är det dags att utmana sig själv. Öka svårighetsgraden på och börja träna progressivt. Lyft tyngre, gör fler reps, spring fortare, hoppa högre, cykla längre, dvs öka din totala intensitet. Sätt upp kaxiga mål och varför inte börja tävla? Man behöver inte vinna tävlingen, bara du vinner över dig själv och dina mål.

5. Lev naturligt

Ät så mycket ren, naturell mat, mat som är så lite bearbetad som möjligt. Gå inte på de trendiga dieterna, utan ät vanlig och allsidig mat. Tänk enkelt: kolhydrater, proteiner, fett och näring och anpassa mängden enligt dina behov. Men glöm inte att njuta av livet ibland, att synda är inte hela världen bara du gör det med måtta och under kontroll. Försök planera bort stressen och tänk på att desto mer aktiv du är, desto mer tid behöver du för att återhämtning. Gör roliga saker och umgås med vänner som fyller dig med positiv energi. Skratt förlänger livet.

Sammanfattning: More Athletic!

Träna och ät INTE för att se snyggare ut. Det får du ändå på köpet om du tränar och äter som en atlet. En atlet gör det enkelt, de äter och tränar och går inte på dieter eller gör enskilda övningar (exercise). Fokusera mer på dina brister än det du är bra på. Till slut när du har nått ditt mål, kommer du inte ”bara” känna dig snygg, utan även ha en kropp som kan prestera.